Heb jij ook trek in een gerecht met gnocchi? Chef-kok Michiel van Laere heeft op eigen wijze gnocchi gemaakt met zilte aardappel en zeekraal. Daarbij geserveerd gekookte nek van wild zwijn en een coulis van zeekraal. Gegarneerd met dulce (rood wier) en de rasp van een oude harde kaas, Oude Zeeuw.
Boodschappenlijst
- Gnocchi
- Gekookte nek van wild zwijn
- Zeekraal vers
- Coulis van zeekraal
- Dulce (roodwier)
- Oude Zeeuw (harde oude kaas)
- Gesneden meloes ui
- Olijfolie
- Roomboter
Benodigdheden
- Bakpan
- Pannen
- Borden
- Bestek
- Gnocchiplankje of vork
Recept
Gnocchi van zilte aardappel en zeekraal
Receptuur voor 3 personen
Gnocchi maken
- Rol de gnocchi uit op een gnocchiplankje.
- Breng de gnocchi aan de kook in een pan met water en een snufje zout. Laat ze ongeveer 1 minuut koken.
- Haal de gnocchi uit de pan wanneer ze boven komen drijven.
Toevoegen ingrediënten
- Smelt de boter en olijfolie in een bakpan.
- Voeg de gesneden meloes ui aan toe.
- Laat kort bakken tot de boter lichtbruin begint te worden.
- Doe de gnocchi in de pan en bak deze mee totdat ze goudbruin zijn.
- Voeg dan de wilde look, verse zeekraal en de ast van wild zwijn toe aan de gnocchi.
- Bak het geheel even mee en blus tot slot af met de coulis van zeekraal.
Opmaken bord
- Vul het bord met de gnocchi en werk dit af met dulce en rasp van de oude Zeeuwse kaas.