Wil jij ook Zeeuwse kokkels bereiden zoals chef-kok Kees Visser dit heeft gedaan? Met een dressing van limoensap, winterwortel, lente-ui, komkommer en een vleugje zout voeg je extra smaak toe aan de kokkels. Daarbij geserveerd een crème gemaakt van verschillende soorten zout om het af te maken.
Boodschappenlijst
- 400 gram gestoomde kokkels (koud) van Fish Tales
- Sap van 1,5 limoen
- 100 milliliter vergine olijfolie
- 2 gram Zeeuwsche Zoute Puur
- 1,5 gram Zeeuwsche Zoute Gerookt
- ½ winterwortel
- 1 lente ui
- ¼ komkommer
- 1 plak filodeeg
- 60 gram eiwit
- 60 gram yoghurt
- 300 deciliter zonnebloemolie
- Tuinkers
- Eetbare bloemen
Benodigdheden
- Frituurpan/airfryer
- Keukenpapier
- 3 of 4 borden
- Kommen
- Staafmixer
- Spuitzak met kleine mond
Recept
Zeeuwse Kokkels
Receptuur voor 4 personen
Bereiden filodeeg
- Snijd 1 plak filodeeg in vierkantjes en frituur deze goudbruin op 180 graden.
- Laat ze daarna uitlekken op keukenpapier en zout ze na met wat Zeeuwsche Zoute Puur.
Bereiden kokkels & marinade
- Dresseer de kokkels op het bord zoals op de foto.
- Snijd de limoen doormidden, snijd de halve winterwortel en een kwart komkommer in mini blokjes. Snijd de lente ui ragfijn.
- Meng voor de marinade de limoensap, 1 gram Zeeuwsche Zoute Puur, de halve winterwortel, de lente-ui en de kwart komkommer. Dresseer dit mengsel over de kokkels.
- Laat het geheel minimaal 15 minuten marineren op het bord.
Maken crème
- Meng 1 gram Zeeuwsche Zoute Puur, 1,5 gram Zeeuwsche Zoute Gerookt, het eiwit en de yoghurt met een staafmixer.
- Voeg, wanneer het mengsel een glad geheel is, al mixend de zonnebloemolie toe zodat er een mooie dikke crème ontstaat.
Serveren
- Doe deze crème in een spuitzak met kleine mond en spuit in de lege kant van de kokkels kleine dotjes van de Zeeuwsche Zoute crème.
- Maak het gerecht af met eetbare bloemen en/of tuinkers en steek stukjes van het filodeeg in de dotjes crème.