Hazenrug van Robin Trimpe Burger

Ingrediënten:

  • Hazenrug (ontvliesd)
  • Knolselderij
  • Rode biet
  • Knoflook
  • Portstroop
  • Roomboter
  • Balsamicoazijn
  • Frambozenazijn
  • Olijfolie
  • Geklaarde roomboter
  • Peper en zout

Bereiding:

  • Snij het ‘kontje’ van de bietjes af en kook ze 30 minuten beetgaar in ruim kokend water.
  • Snij de knolselderij in blokjes van ca. 1 cm en kook eveneens gaar in 30 min.
  • Doe flink boter in de pan en laat warm worden. De boter verkleurt en wordt ‘beurre noisette’ (= hazelnootboter).
  • Haal de gekookte bietjes uit de pan en schil ze, snij ze in schijfjes. Maak er mooie ringetjes van en maak aan met wat olijfolie.
  • Bak de knolselderij kort aan in de beurre noisette.
  • Doe peper en zout op de hazenrug en bak kort aan. Bak aan beide kanten, zorg dat binnenkant rood blijft.
  • Dien op met de knolselderij en rode biet.