Hazenrug van Robin Trimpe Burger
Ingrediënten:
- Hazenrug (ontvliesd)
- Knolselderij
- Rode biet
- Knoflook
- Portstroop
- Roomboter
- Balsamicoazijn
- Frambozenazijn
- Olijfolie
- Geklaarde roomboter
- Peper en zout
Bereiding:
- Snij het ‘kontje’ van de bietjes af en kook ze 30 minuten beetgaar in ruim kokend water.
- Snij de knolselderij in blokjes van ca. 1 cm en kook eveneens gaar in 30 min.
- Doe flink boter in de pan en laat warm worden. De boter verkleurt en wordt ‘beurre noisette’ (= hazelnootboter).
- Haal de gekookte bietjes uit de pan en schil ze, snij ze in schijfjes. Maak er mooie ringetjes van en maak aan met wat olijfolie.
- Bak de knolselderij kort aan in de beurre noisette.
- Doe peper en zout op de hazenrug en bak kort aan. Bak aan beide kanten, zorg dat binnenkant rood blijft.
- Dien op met de knolselderij en rode biet.