Vegetarische knolselderij burger van Jessica Groenenberg
Ingrediënten
- 1 Knolselderij – geraspt
- 2 Eieren
- 1 Bosui fijngesneden
- 1 Ui fijngesneden
- Peper en zout of peper en Herbamare naar smaak
- 1 blikje Tomatenpuree (klein)
- 1 à 1,5 kopje Havermout
- 2 eetlepels Bloem
- Kipkruiden naar smaak
- Bio ketjap
- evt. andere kruiden als gember, kurkuma, curry, scheutje sojasaus
- Paneermeel (makkelijk zelf te maken van gedroogd oud brood)
Bereiding
- Rasp de knolselderie, snijd uien en knoflook fijn
- Zonnebloemolie en evt, (room)boter om in te bakken
- Behalve het paneermeel, alle ingrediënten bij elkaar doen in een kom en lekker kneden.
- Burgers vormen en door de paneermeel halen.
- Laat de burgers even opstijven in de koelkast.
- Bakken op half vuur.
- Tip: Je kunt ze ook aanbakken en vervolgens invriezen wanneer je er te veel hebt.