Vegetarische knolselderij burger van Jessica Groenenberg

Ingrediënten

  • 1 Knolselderij – geraspt
  • 2 Eieren
  • 1 Bosui fijngesneden
  • 1 Ui fijngesneden
  • Peper en zout of peper en Herbamare naar smaak
  • 1 blikje Tomatenpuree (klein)
  • 1 à 1,5 kopje Havermout
  • 2 eetlepels Bloem
  • Kipkruiden naar smaak
  • Bio ketjap
  • evt. andere kruiden als gember, kurkuma, curry, scheutje sojasaus
  • Paneermeel (makkelijk zelf te maken van gedroogd oud brood)

Bereiding

  • Rasp de knolselderie, snijd uien en knoflook fijn
  • Zonnebloemolie en evt, (room)boter om in te bakken
  • Behalve het paneermeel, alle ingrediënten bij elkaar doen in een kom en lekker kneden.
  • Burgers vormen en door de paneermeel halen.
  • Laat de burgers even opstijven in de koelkast.
  • Bakken op half vuur.
  • Tip: Je kunt ze ook aanbakken en vervolgens invriezen wanneer je er te veel hebt.