RCS op eigen veld ruim langs Theole

OOST-SOUBURG - RCS Op Sportpark De Alblas kwam RCS na twaalf minuten spelen op een 1-0 voorsprong door een doelpunt van middenvelder Rafaël Vulin. Tien minuten voor rust bracht Aliskan Theole op gelijke hoogte, maar nog geen minuut later schoot verdediger Yordi Nijland RCS naar 2-1.Er leek een spannende tweede helft aan te komen, maar al in de eerste minuut na rust besliste Vulin met zijn tweede goal van de middag de wedstrijd. Remco Felius gaf de zege van RCS tien minuten later een nog mooier aanzien. Vulin was tevreden over de wedstrijd. "Vorige week verloren we, maar toen speelden we al goed. We hebben die lijn vandaag doorgetrokken".
VC Vlissingen De andere Zeeuwse eersteklasser in het zondagvoetbal, VC Vlissingen, zag tegenstander Brabantia in de blessuretijd langszij komen. Björn Langeveld had Vlissingen in de 89ste minuut op voorsprong gebracht door een penalty te benutten, maar vier minuten later scoorde Payo namens de Eindhovense ploeg de gelijkmaker. Op dat moment had de wedstrijd al lang in Vlissings voordeel beslist moeten zijn. "We hebben veel kansen gecreërd en er eigenlijk niet één weggegeven", zei Langeveld na afloop. "Dan is het echt iets voor het VC Vlissingen van nu om het toch nog weg te geven". Langeveld speelde zelf een hoofdrol in het duel. Hij miste vlak voor rust een strafschop en zag een doelpunt in de tweede helft worden afgekeurd.