RCS geeft overwinning bijna uit handen

OOST-SOUBURG - Alfaro Pentury kreeg in de tweede helft een rode kaart omdat hij met gestrekt been inkwam.
Toch nog spannend Dennis de Nooijer zette zijn ploeg in de eerste helft op voorsprong. Vlak na rust kwam RCS via Saïd Bouzambou op een 2-0-voorsprong. Daarna kreeg Pentury rood, maar liep de thuisploeg door doelpunten van Alwin van Ham en opnieuw Bouzambou uit naar 4-0. Het werd nog spannend omdat LONGA terug wist te komen tot 4-3, maar de drie punten bleven toch in Souburg.
Afgelast Het duel Nuenen-VC Vlissingen in dezelfde klasse werd afgelast vanwege het slecht bespeelbare veld in Brabant. In de stand blijft Vlissingen tweede, maar het heeft vier wedstrijden minder gespeeld dan koploper De Valk. De achterstand is negen punten. RCS klimt van de zevende naar de vijfde plaats.