Groene Ster gaat nu voor kampioenschap

VLISSINGEN - Coach Mohammed Ahrouch was na afloop meteen duidelijk over de verdere ambities van zijn ploeg. "We mogen in ieder geval nacompetitie spelen, maar nu gaan we voor het kampioenschap ook", aldus Ahrouch.
Bij rust stond Groene Ster in sporthal Baskensburg al met 5-1 voor door doelpunten van Said Bouzambou (drie keer), Salim Ben Sellam en Etienne Mallie. In de tweede helft ging het Vlissingse team door met scoren. Via Mallie (drie keer), Abdoe Abdenbi (twee), nog een keer Ben Sellam en een eigen doelpunt van de bezoekers uit Etten-Leur werd het 12-5.
Na acht wedstrijden staat Groene Ster aan kop in de hoofdklasse D met eenentwintig punten. Het team verloor pas één wedstrijd. "Als nieuwkomer in deze klasse was ik nog een beetje voorzichtig wat onze ambities betreft", zei coach Ahrouch. "Nu durf ik wel te zeggen dat we opnieuw voor de titel kunnen gaan." Groene Ster Vlissingen maakte de laatste twee seizoenen een opmars in het zaalvoetbal. De club werd in 2007 opgericht en stootte na twee kampioenschappen op rij door van de tweede klasse naar de hoofdklasse.