Organisatie Geschiedenis Missie & Visie Organisatiestructuur Raad van Toezicht Regionale Mediaraad Bereikcijfers Hoe ontvangt u ons?

Missie en visie 

Missie

Omroep Zeeland wil een betekenisvolle bijdrage blijven leveren aan de Zeeuwse samenleving en aan een sterke Zeeuwse regio. Het is onze overtuiging dat een sterke regionale journalistiek bijdraagt aan een gezonde, democratische samenleving.

Visie

In het veranderende medialandschap wil Omroep Zeeland de spil zijn van het Zeeuwse nieuws, informatie en andere weetjes die belangrijk zijn voor Zeeuwen en iedereen die geïnteresseerd is in Zeeland. Omroep Zeeland werkt volgens journalistieke principes. Onafhankelijke berichtgeving behoort tot het DNA van de omroep.

Kernwaarden

Omroep Zeeland beweegt zich op de meest relevante kanalen en is in staat zijn publiek te (ver)binden. Omroep Zeeland handelt daarbij vanuit de volgende kernwaarden:

Zeeuws – Omroep Zeeland laat de vele gezichten zien van Zeeland en heeft gevoel voor en kennis van de provincie.

Betrokken – Omroep Zeeland heeft een open en brede blik en weet wat er speelt in Zeeland en laat dit snel en interactief zien op de verschillende kanalen.

Betrouwbaar – Omroep Zeeland is onafhankelijk, actueel en integer. Met aandacht voor journalistieke kwaliteit.

Onderscheiden – Origineel, verrassend, uniek en eigen, multimediaal en Zeeuws nieuws eerst.

Deze kernwoorden gelden voor zowel de berichtgeving, bijzondere programma’s en evenementen als voor ons eigen handelen in het maatschappelijk verkeer.