Braakman en Scheldorado dicht

TERNEUZEN -
Enige tijd geleden heeft de bank, in afwachting van een eventuele verkoop, de bankrekeningen bevroren. Hierdoor zijn de betalingen niet voldaan en dat heeft weer geleid tot het afsluiten van de stroom.

Failliet

De eigenaar Hooge Paaschberg BV is onder andere aandeelhouder en bestuurder van Scheldorado BV, Braakman Sport BV en Vakantie-eiland Braakman BV. Hooge Paaschberg BV valt weer onder Lemonie Investment BV en hiervan is Westermeijer Groep de eigenaar. In februari van dit jaar heeft de rechtbank van Arnhem vijf van de drieënveertig vennootschappen, behorende bij de Westermeijer Groep failliet verklaart. Eén van de vennootschappen is Lemonie Investment BV, waaronder dus de Hooge Paaschberg.

Verlaten

Het is op dit moment erg onduidelijk wat er gaat gebeuren. De ruim 3.500 gasten van camping de Braakman bij Hoek worden indirect gedwongen om voor dinsdag de camping te verlaten. De beheerder heeft maandagochtend wel aangegeven dat ze op de camping mogen blijven, maar dan wel op eigen risico en zonder alle faciliteiten.

Advocaat

Een aantal campinggasten heeft inmiddels een advocaat uit Terneuzen in de arm genomen, die gespecialiseerd is in snelrecht. Scheldorado blijft voor onbepaalde tijd gesloten, de sportschool, fysiotherapie en massagesalon bllijven voorlopig wel open.

Restaurant De Braakman

Restaurant De Braakman blijft wel gewoon open. De eigenaar liet aan Omroep Zeeland weten veel telefoontjes te krijgen van verontruste mensen die voor bijvoorbeeld de feestdagen hadden gereserveerd en bang zijn dat ook het restaurant dicht gaat. De eigenaar verzekerde echter dat dat niet het geval is.