Extra jurylid competitie Film by the Sea

VLISSINGEN -
"We misten nog een filmmaakster in de jury", legt festivaldirecteur Leo Hannewijk uit. "Ze had zich eerder al aangemeld om toe te treden tot de jury en we hebben nu gezegd dat het een goede aanvulling zou zijn. Het maakt de jury evenwichtiger."

Vakjury

Dolz is als achtste lid aan de vakjury toegevoegd. De filmmaakster zal samen met Jessica Durlacher, Liz Snoijink, Abdelkader Benali, Jacques van Heijningen, Jan van Mersbergen en Michiel Romeyn de films van de Dioraphte Film en Literatuurcompetitie beoordelen, onder leiding van de vaste juryvoorzitter Rinus Ferdinandusse.
Stierenvechten
De in 1962 in Madrid geboren documentairemaakster brak in 1993 door met haar eerste lange documentaire ‘Romance de Valentía’, over de kunst van het stierenvechten. Op internationale festivals zijn haar films vele malen bekroond en in Nederland kreeg ze onder meer een Gouden Kalf.

Ballet

De meeste van haar films hebben een kunstdiscipline als onderwerp, zoals ‘Lágrimas Negras’. Deze documentaire uit 1997 gaat over de Cubaanse band La Vieja Trova Santiaguera. Ook haar nieuwe documentaire behandelt kunst, ditmaal ballet. ‘De Balletmeesters’ gaat eind september in première.