'Al jaren geweld in amateurvoetbal'

MIDDELBURG -
Afgelopen zondag werd in Almere een grensrechter door jeugdige spelers in elkaar geslagen. Hij overleed later in het ziekenhuis aan zijn verwondingen.

Afgelast

De KNVB heeft alle amateurvoetbalwedstrijden voor komend weekend wegens het incident afgelast. Bij het betaald voetbal wordt een minuut stilte in acht genomen.

Rouwband

Naar aanleiding van die gebeurtenis zegt de scheidsrechter dat het een goed idee zou zijn als komend weekend de grensrechters met een rouwband vlaggen.

Gemolesteerd

Ook scheidsrechter Dan Kersten uit Kats is in zijn 40-jarige carriere twee keer gemolesteerd. Hij ging toch door met zijn hobby.

Actie

Alle jeugdselectieteams van Zeelandia Middelburg gaan binnenkort met een wedstrijdshirt voetballen waar 'sportiviteit & respect' op de mouwen gedrukt staat. Dat zegt voorzitter Youssif Hamzaoui van de voetbalclub. Volgens Hamzaoui toont de gebeurtenis van afgelopen zondag in Almere aan dat de noodzaak aanwezig is om hier aandacht aan te besteden.

Agressiviteit

Het bedrukken van de shirts was al in september besloten, omdat de agressiviteit op de voetbalvelden de afgelopen jaren toeneemt. Naast de shirts komt er ook een grote zuil met vijf vuistregels over hoe je sportief met elkaar kan omgaan op het sportcomplex van Zeelandia Middelburg.