Coast Enduro Zeeland verplaatst naar 2014

OOST-SOUBURG -
"Het blijkt sommige percelen ingezaaid zijn met wintertarwe. Dat wisten wij niet. Dat levert toch nog problemen op waardoor we op 9 maart niet kunnen rijden", aldus Adriaan Provoost van de organisatie.

Onverhard

Volgens Provoost eist de KNMV dat ongeveer 70-80 procent van de route onverhard is. Aan die eis kan de Coast Enduro Zeeland dit jaar niet voldoen. Ook waren andere instanties niet volledig genoeg geïnformeerd over de plannen van het evenement.

Overleg

In een persbericht laat Coast Enduro Zeeland weten dat het evenement wel groen licht heeft gekregen, maar niet plaatsvindt in maart 2013, zoals oorspronkelijk het plan was. "Na goed overleg met de KNMV, de overheidsinstanties en veel betrokken partijen is besloten om Coast Enduro Zeeland door te schuiven naar het voorjaar van 2014."

Broedvogels

Iets meer dan een week geleden liet de organisatie nog weten dat het de kans dat het evenement zou doorgaan 'fifty-fifty' was. En als het aan de Stichting Landschapsbeheer Zeeland ligt dan gaat het evenement überhaupt niet door. De stichting vreest dat broedende vogels door het motorlawaai worden verstoord en vluchten, om niet meer terug te keren.

Veiligheid

Ook de GroenLinks-fractie in de Provinciale Staten is kritisch. De partij wil van het provinciebestuur weten of dit evenement wel past in een Natura-2000 gebied. Ook vraagt de partij zich af of de veiligheid voor passanten niet in gevaar komt als de deelnemers over polderwegen rijden.