Openbaar en christelijk onderwijs Veere mogen samen

VEERE -
De verandering in het onderwijs staat in een toekomstplan dat de vertegenwoordigers van scholen en de wethouder van de gemeente Veere vrijdag hebben gepresenteerd. Zo'n samenwerking is nieuw in Zeeland.

Behouden

De gemeente Veere wil ervoor zorgen dat alle dertien kernen in de gemeente Veere een basisschool behouden, door scholen op deze en andere manieren samen te laten werken. De nieuwe scholen bestaan minimaal uit tachtig leerlingen en vier groepen. Ook blijft in ieder dorp voorlopig de kinderopvang bestaan.

Slim

Het is de bedoeling dat met de herindeling van de basisscholen en de kinderopvang slim gebruik wordt gemaakt van de gebouwen en het personeel. Het spreidingsplan moet in 2022 gereed zijn.

Fuseren

In het plan staat dat De Springplank en De Bergpadschool in Grijpskerke gaan fuseren. Zoutelande en Biggekerke krijgen een nieuw schoolgebouw. In Biggekerke wordt de nieuwbouw mogelijk gecombineerd met het Dorpshuis en woningen. De openbare en christelijke basisschool in Oostkapelle zitten al samen in een gebouw.

Gereformeerd

Het reformatorisch onderwijs behoudt wel de eigen scholen, maar gaat andere scholen ondersteunen, bijvoorbeeld door gebouwen te combineren.