Zeeuwse clubs verliezen bekervoetbalwedstrijden

OOST-SOUBURG - Goes had bij winst op Zwaluwen uit Vlaardingen de volgende ronde thuis tegen FC twente mogen spelen. Maar het zat er niet in. Zwaluwen kwam al binnen een half uur met 3-0 voor, voor rust deed de thuisploeg via Gert-Jan van Leijden nog wel wat terug. In de tweede helft liep de hoofdklasser uiteindelijk uit naar 1-5.
Hoek had zich ook meer voorgesteld van het duel in Echt tegen zondag-topklasser EVV. Bij rust stond het daar 3-0 voor de thuisploeg en was Hoek eigenlijk al kansloos voor een plaats in de volgende ronde. Uiteindelijk was de eindstand 5-3 voor EVV.
Verliezen en toch niet teleurgesteld zijn. Dat gebeurde VCK uit Koudekerke. Als sensatie in de districtsbeker van vorig seizoen verdiende het dit ticket voor de profbeker. Argon, zondagtopklasser, was in Koudekerke met 0-5 te sterk. Met name in de eerste helft hield VCK lang stand en wist het de bezoekers tot de 34e minuut op 0-0 te houden. Daarna was der ban gebroken en wist Argon uit Mijdrecht de wedstrijd eenvoudig te winnen.