'Verhuizing is verspilling van overheidsgeld'

OOST-SOUBURG -
Uiteindelijk heeft de directie van het ROC de financiële middelen bij elkaar om alle diensten in Terneuzen onder te brengen. De or laat per
weten zich niet neer te leggen bij de verhuizing van het hoofdkantoor.

Reiskosten

De zorg van de or zit hem in de reiskosten. Straks moeten 110 medewerkers dagelijks van Middelburg naar Terneuzen rijden; wanneer het hoofdkantoor in Middelburg zou blijven hoeven maar 30 mensen van Terneuzen naar Middelburg te reizen, aldus de or.
Die extra reiskosten worden de komende tien jaar waarschijnlijk mede vergoed door de provincie en de Zeeuws-Vlaamse gemeenten. Het verbaast de or dat dit gebeurt ten tijden van bezuinigingen, een tijd waarin gekort wordt op bibliotheken, buurthuizen en sportclubs.

Brieven

De or heeft brieven naar de gemeente Sluis, Provinciale en Gedeputeerde Staten gestuurd met daarin de oproep het geld in te zetten voor het in stand houden van noodlijdende opleidingen in Zeeuws Vlaanderen.

Verbazing

Hans Patist van de Algemene Onderwijsbond (AOb) is verbaasd dat de hoge dagelijkse reiskosten naar Terneuzen voor ROC-medewerkers blijkbaar geen rol speelt bij de keuze voor Terneuzen als ROC-hoofdvestiging. De zorg voor onderwijs en lessen hoort hoofdzaak volgens hem te zijn.

Bijeenkomst

Dinsdagmiddag om 16.00 uur houden de gezamenlijke vakbonden een ledenraadpleging in het ZEP in Middelburg. Oorspronkelijk bedoeld om over het sociaal plan en de fusie te praten, maar de or wil tijdens deze bijeenkomst ook de vestiging van het hoofdkantoor ter sprake brengen.