Oplettende hotelmedewerker voorkomt overval

TERNEUZEN -
Rond 15.40 uur zag een medewerker dat drie mannen buiten het hotel bivakmutsen opdeden. Eén van de drie mannen trok een vuurwapen en liep op de deur af, maar de medewerker deed snel de deur op slot. Toen de overvallers merkten dat ze niet binnen konden komen, gingen ze er snel vandoor.

Schrikken

Volgens een medewerker van het hotel was het 'wel even schrikken' toen de mannen met bivakmutsen probeerden binnen te komen. Maar viel het achteraf allemaal mee, omdat de overvallers door snel handelen van het personeel het hotel niet binnenkwamen.

Motorscooter

De drie mannen vluchtten weg op één motorscooter. Het gaat om een blauwe Suzuki Bergman met rode strepen. De motorscooter had een Pools kenteken. Ze reden weg richting Langs de Kreek, een pad naast de Otheense Kreek.

Getuigen

Eén van de overvallers hen was gekleed in een blauwe overall. Een andere overvaller droeg een donkere jas. Van de drie mannen had er één een getinte huidskleur. Eén van de mannen had een zwarte tas met oranje flap bij zich. De politie zoekt getuigen.

Goudbeurs

Het is niet de eerste keer dat in Terneuzen een hotel wordt overvallen terwijl er een goudbeurs bezig is. Eind augustus 2011 werd hotel Triniteit aan de Kastanjelaan overvallen. Toen lukte het de overvallers wel om binnen te komen.

Bedreiging

De overvallers bedreigden de aanwezigen met een mes en een vuurwapen en maakten ze hen goud en geld afhandig. Binnen enkele minuten stonden de daders weer buiten, vertelde eigenaresse Sandra Kayser destijds.

Vrijgesproken

Eerder dat jaar, in april, was het raak in Vlissingen, bij een goudbeurs in hotel Piccard. Van de twee overvallers werd er één veroordeeld tot 3,5 jaar cel. De andere verdachte werd vrijgesproken.

Gevloerd

In september 2012 werd een goudbeurs in welzijnsgebouw 't Meulengat in Sluiskil overvallen. Een getuige deed nog een poging om de overvallers te stoppen, maar hij greep de verkeerde, hij had niet een van de overvallers, maar de goudopkoper gevloerd. Volgens omstanders gingen de twee daders er toen met een geldbedrag van ongeveer duizend euro vandoor.