Celstraffen geëist voor gewapende overval Kapelle

MIDDELBURG -
In oktober vorig jaar kwam de bewoner van een woning aan de Stationssingel 's nachts thuis, toen hij gewaarschuwd werd door zijn buurman. Er was een auto verdacht vaak langs zijn huis gereden.

Vijftig euro

Toen de man binnenkwam zag hij dat zijn vriendin met een pistool werd bedreigd door twee mannen met bivakmutsen op. De 38-jarige bewoner reageerde koelbloedig, smeet vijftig euro op tafel en zei dat ze niet meer konden krijgen. Eén van de overvallers raakte in paniek. Toen gingen ze er allebei vandoor.

Signalement

De mannen konden al snel opgepakt worden aan de hand van een signalement dat door de slachtoffers was doorgegeven aan de politie. Bij de arrestatie loste de politie enkele waarschuwingsschoten.

Rechtszaak

Tijdens de rechtszaak vertelde één van de overvallers dat hij de bewoners van het huis kende van vroeger. Die avond in oktober zei hij tegen zijn kompanen dat er makkelijk veel geld te halen viel, tienduizenden euro's. De mannen besloten daarop naar Kapelle te rijden, belden aan met een vuurwapen in de hand en vroegen om geld. Toen de bewoonster zei dat er geen geld in huis was, werd ze urenlang vastgehouden en bedreigd. De overvallers doorzochten het hele huis, terwijl boven een kind lag te slapen.