Marinierskazerne komt naar Vlissingen

VLISSINGEN - Met de bouw is een investering van 130-150 miljoen euro gemoeid. Commissaris van de Koningin Karla Peijs heeft aangegeven dat de financiële uitwerking nog niet volledig rond is. Dit wordt na het groen licht van de minister vooral gezien als een formaliteit.

Onderzoek

De afgelopen maanden is in opdracht van de minister en de commissaris van de Koningin Karla Peijs onderzoek gedaan naar de mogelijkheid om een marinierskazerne in Zeeland te vestigen. Op basis van dat onderzoek heeft Hillen de keuze gemaakt voor Vlissingen. De brief van de minister over het besluit is als pdf terug te lezen.

Locatie

De Marinierskazerne zal gebouwd worden nabij de Buitenhaven. Daar is genoeg ruimte en grond beschikbaar. Doorn is afgevallen vanwege de grootte: 45 hectare, terwijl het terrein in Vlissingen bestaat uit 75 hectare. Samen met de kazerne die daar al staat en het munitiecomplex in Ritthem gaat de nieuwe kazerne een geheel vormen. De nieuwe kazerne moet over vijf jaar klaar zijn.
[image nid:117336 preset:normal-414]

Blij

Het dagelijks provinciebestuur en het college van burgemeester en wethouders van Vlissingen zijn blij met de keuze van minister Hillen. Ze zien dit besluit als 'een impuls voor de stad en de regio en een kans voor de mariniers om op de grens van land en water te opereren.'