'Verdachten Kapelse drugszaak lid criminele organisatie'

MIDDELBURG - De verdachten zitten vast na een serie invallen door justitie, waaronder een inval bij hoogwerkersbedrijf HWS in Kapelle. Een 46-jarige man uit 's Heer Arendskerke wordt door het OM gezien als leider van de criminele organisatie. Het hoogwerkersbedrijf in Kapelle zou als dekmantel hebben gediend voor handel in softdrugs en het witwassen van crimineel geld. Begin november vorig jaar werden bij het bedrijf en panden rondom Goes 35 voertuigen, een partij softdrugs en ruim 60.000 euro aan contant geld in beslag genomen.

Hennepplantage

Later zijn op andere plekken in Zeeland meer verdachten aangehouden en hennepplantages opgerold. In totaal is er door justitie 130.000 euro aan contant geld in beslag genomen. De vijfde verdachte, een 46-jarige man uit België, is volgens het OM verantwoordelijk voor de export van softdrugs naar zijn vaderland.

Het onderzoek van het Openbaar Ministerie is nog in volle gang. In 2011 en begin 2012 zijn in in deze zaak in totaal 25 verdachten aangehouden en verhoord. De rechtszaak tegen de hoofdverdachten zal waarschijnlijk pas eind 2012 en mogelijk zelfs pas begin 2013 van start gaan.