Indrukwekkende herdenking in Ouwerkerk

OUWERKERK -
Burgemeester Rabelink van Schouwen-Duiveland opende de herdenkingsbijeenkomst. Na hem kwam Commissaris van de Koningin in Zeeland, Karla Peijs aan het woord. De Zeeuwse zangeres Clementine Volkers zong het lied "Na de hoos", voordat de kransen bij het monument werden gelegd.

'Goed voorbereid'

Zeeland is goed voorbereid op een nieuwe watersnoodramp, maar mist aansluiting met de rest van Nederland. Dat zei commissaris van de Koningin Karla Peijs vrijdagochtend tijdens haar toespraak op de herdenking in het watersnoodmuseum in Ouwerkerk.

Eén optie

Peijs zei dat Zeeuws-Vlamingen makkelijk naar Vlaanderen kunnen vluchten als Zeeland onder water staat. Voor de rest van de Zeeuwen is er maar één optie en dat is vluchten naar Bergen op Zoom. "Maar het is onduidelijk waar ze daarna naar toe moeten." Die vraag moet volgens Peijs snel beantwoord worden.

Website

Op onze website is een speciale pagina ingericht met betrekking tot de watersnoodramp. Programma's als 'Boven Water' en 'Trugkieke' zijn hier terug te vinden. Ook ooggetuigenverhalen zijn hier na te lezen.