Sterrenrestaurant La Trinité gaat verhuizen

SLUIS -
Al enige tijd waren de eigenaren van La Trinité op zoek naar een nieuwe ruimte voor hun restaurant. "We hadden de bank al een tijdje op het oog, omdat het leeg stond. Alleen stond het nog niet te koop. Toen we eenmaal in gesprek waren om ons huidige pand te kopen, hoorden we dat de bank te koop kwam. Daar zijn we meteen op ingesprongen, omdat we daar meer mee kunnen dan waar we nu zitten", vertelt eigenaar en chef-kok François de Potter.
Meer
Het nieuwe restaurant wordt een stuk groter dan het vorige. De Potter: "Nu kunnen we vaak maar zo'n veertig mensen ontvangen en straks wordt dat de helft meer. We willen meer mensen kunnen ontvangen en dat kan dus straks ook. Met de capaciteit van de huidige keuken gaat dat niet, omdat die te klein is. De keuken wordt straks een keer zo groot en dan kunnen we dus meer aan."

Overzicht

"In het nieuwe pand is alles op de begane grond. Zo heb ik als chef overzicht over al mijn personeel op de vloer en staat iedereen letterlijk op een gelijk level. Alles in één ruimte van wc tot afwaskeuken, is veel praktischer."

Terras

Achter het pand aan de kaai is nu nog een grote parkeerplaats. Die wordt opgeknapt en ingericht als tuin. "Nu hebben we nog een klein terras voor het pand, straks wordt dat dus achter het pand, met veel meer plaatsen", legt de Potter uit.

Michelin

Het restaurant kreeg in 2010 een ster. De verhuizing is schriftelijk doorgegeven aan Michelin. Er volgt dan een gesprek, waarin de eigenaren uitleggen wat ze met het nieuwe restaurant gaan doen. "We blijven hetzelfde verder gaan als nu, alleen in een nieuw gebouw. Michelin kan onze ster afnemen door de verhuizing, maar ik denk niet dat dat zal gebeuren", zegt de Potter.

Openen

Half juli hopen de eigenaren François en Evelyne de Potter hun 'nieuwe' restaurant te openen.