'Ons Dorpsleven' in Ritthem bruist

RITTHEM -
Het pand momenteel grondig gerenoveerd. Zo is er inmiddels een nieuwe keuken geplaatst, is de meterkast vervangen en wordt er op de eerste verdieping een Bed & Breakfast gerealiseerd. Daarnaast is binnen alles geschilderd.

Onrust

De laatste jaren is er onrust over het voortbestaan van veel dorpshuizen. Veel gemeenten hebben de afgelopen jaren het besluit genomen dat besturen en beheerders zelf voor het beheer en de kosten van de exploitatie van de dorpshuizen verantwoordelijk zijn. Dit heeft tot gevolg gehad dat een aantal beheerders zijn gestopt met hun werkzaamheden. "Jammer", zegt van der Meule, "want met een plan van aanpak en goede afspraken met de gemeente kan een dorpshuis wel rendabel zijn. Je moet alleen goed kijken naar de markt en meer commercieel gaan denken."

Fietscafé

Het dorpshuis heeft inmiddels ook een fietscafé met terras, waar fietsers kunnen genieten van een hapje en een drankje. Het dorpshuis wordt aangegeven in verschillende brochures van de ANWB en VVV's. Er komt zelfs binnenkort ook een oplaadpunt voor elektrische fietsen.