Celstraffen voor overvallers tabakszaak Goes

MIDDELBURG -
In augustus werd de winkel van de 84-jarige
door twee gemaskerde jongens. Er zijn toen sigaretten en geld buitgemaakt. De rechtbank noemt de overval een zeer ernstige en laffe daad. "De daders hebben niet nagedacht over de gevolgen voor het kwetsbare slachtoffer", aldus de rechtbankvoorzitter.

Verdere straffen

Naast de celstraf, heeft de 18-jarige voor medeplichtigheid een voorwaardelijke celstraf van 6 maanden en een werkstraf van 240 uur gekregen. Een 16-jarige jongen uit Kortgene en een 17-jarige jongen uit Rotterdam kregen van de kinderrechter voor hetzelfde feit naast de celstraf een voorwaardelijke celstraf van 4 maanden en een werkstraf van 200 uur. Alle veroordeelden moeten het slachtoffer 1200 euro schadevergoeding betalen.
De 84-jarige eigenaresse van de tabakszaak werd tijdens de overval tegen de grond geduwd en kan sindsdien alleen met een rollator lopen. Ondanks extra voorzorgsmaatregelen zoals camerabewaking, werd haar winkel maandag opnieuw overvallen. De vermoedelijke daders zijn opgepakt.
Het Openbaar Ministerie heeft donderdag besloten dat de twee Belgische verdachten van de laatste overval voorlopig vast blijven zitten.