'Zeeuwen zijn niet heel erg modebewust'

TERNEUZEN -
Evelien Platteeuw is pas 16 als ze haar blog fashionjunky.nl start. Het aantal bezoekers haalt nauwelijks de twintig per dag. Zes jaar later trekt de 22-jarige Terneuzense met haar blog zeven- tot achtduizend bezoekers op maandbasis. Dat moeten er meer worden. "Om financieel van mijn blog te kunnen leven moet ik rond de veertigduizend bezoekers per maand zitten. Om aan dat aantal te komen zal ik veel meer moeten netwerken op modefeestjes en modeshows."

Zeeland

Ze heeft even op de modeacademie in Amsterdam gezeten, maar miste Zeeland te erg. "Hier ben ik een van de weinige Zeeuwen die intensief met mode bezig is.''

Blog

De vraag naar haar mening over mode groeit. De derdejaars studente Communicatie aan de HZ is voor het tijdschrift Grazia een van de tien Nederlandse bloggers die wekelijks de laatste modetrends spot. "Ik wil dolgraag internationaal doorbreken. Bij internationale modeshows zitten bloggers steeds vaker vooraan. Ze worden ook wel de 'iconen van deze tijd' genoemd.

Inspiratie

Inspiratie doet ze op in modetijdschriften, magazines en andere modeblogs. Ook krijgt ze per dag zo'n tien persberichten waarmee ze op de hoogte blijft van de laatste mode. Vooral via Facebook is haar blog in populariteit gestegen.