Training voor EHBO'ers op de fiets in Hulst

HULST -
Het Rode Kruis afdeling Hulst is het langst actief met een biketeam in Zeeland. Sinds kort hebben ook Schouwen-Duiveland en Walcheren een biketeam. De EHBO'ers op de fiets kunnen veel sneller ter plaatse zijn door het drukke verkeer of bij grote evenementen, dan ambulances.

Trainen
Voor de training kwamen bikers uit heel Nederland naar Hulst. De trainingen zijn belangrijk, zegt coördinator Quiten Dellaert: "Je moet je fiets goed beheersen. Je wilt bijvoorbeeld tijdens een evenement niet tegen iemand aanrijden!"

EHBO

De bikers rijden op een speciaal ontworpen mountainbike. De fiets is uitgerust met een EHBO-tas en een AED. Het Zeeuwse biketeam zal onder meer worden ingezet bij Trail by the Sea op zondag 24 februari, op de Kop van Schouwen.

Idee

Het idee voor een EHBO-biketeam is enkele jaren geleden in Tilburg ontstaan toen Rode Kruis-medewerkers daar de politie op mountainbikes in de weer zagen. Het Zeeuwse biketeam geldt als voorbeeld voor de rest van het land vanwege de goede uitrusting die hier gebruikt wordt.