Beste en slechtste scholen van Zeeland

VLISSINGEN -
Onderwijssocioloog Jaap Dronkers
, onder meer op basis van het gemiddeld eindexamencijfer en het slagingspercentage. Het gemiddelde eindexamencijfer van vwo-leerlingen op het Scheldemond College is 6,99 en het slagingspercentage is bijna 97%.

Tegenovergesteld

Het Scheldemond College levert volgens het onderzoek dus de beste Zeeuwse vwo-leerlingen, maar het tegenovergestelde is waar over de vmbo van het Scheldemond College. Volgens het onderzoek levert de Vlissingse school de slechtste vmbo'ers van Zeeland.

Vmbo

Volgens het onderzoek is de beste havo-opleiding van Zeeland die van het Reynaertcollege in Hulst. Bovendien levert die school ook de beste Zeeuwse vmbo-leerlingen.

Slechtste

Van de Zeeuwse vwo-opleidingen heeft de CSW Van de Perre in Middelburg de laagste cijfers op het eindexamen. Bij de havo-opleidingen is dat het Pontes Pieter Zeeman in Zierikzee. Die hoort volgens de lijst ook bij de tien slechtse havo's van Nederland. Het gemiddeld cijfer op het eindexamen havo is op het Pontes Pieter Zeeman 5,85, het slagingspercentage is 76%.
Reactie
Het Pontes Pieter Zeeman laat in een reactie weten dat de cijfers geen verrassing zijn. De school probeert de schoolresultaten te verbeteren door de leerlingen meer te motiveren. Zo kunnen leerlingen ook zelf kiezen welke lessen ze willen volgen.