Goes positief over uitbreiding Sportpunt

GOES -
Bij het complex moet onder meer een 'tropisch regenbos' komen en een waterattractie. Zo hoopt de directie in de toekomst minstens zoveel bezoekers te trekken als nu.
Sporthallen
Het regenbos en de waterattractie komen dan op plaats van de huidige sporthal 1. Daardoor gaat sportruimte verloren. Dat wil Sportpunt Zeeland compenseren door sporthal 3 uit te breiden en daarna op te splitsen in twee sporthallen.

Energie

Ook wil Sportpunt Zeeland het energieverbruik verminderen. Daarom is het de bedoeling om de toekomstige tropische tuin 'het Regenbos' te verwarmen met energie die elders in het sportpunt vrijkomt.

Kosten

De kosten van de uitbreiding zijn 10 miljoen euro. Sportpunt Zeeland heeft de gemeente Goes om een garantstelling gevraagd. Later deze maand neemt de gemeenteraad daarover een besluit. De gemeente hoeft dit bedrag niet te betalen, ze staan alleen garant als bijvoorbeeld de inkomsten tegenvallen. De gemeente moet dan bijspringen om het ontbrekende deel te betalen.

Subtropisch

Het complex van Sportpunt Zeeland bestaat nu onder meer uit een subtropisch zwembad, vier sporthallen, een turnhal, squashbanen, camping, en een kinderdagverblijf.