Peter R. de Vries teleurgesteld in Zeeuwse politie

OOST-SOUBURG -
De redactie van het opsporingsprogramma is persoonlijk de tips gaan afleveren bij de Zeeuwse politie in de hoop dat ze hier serieus mee aan de slag zouden gaan. Ze hebben de indruk gekregen dat er in de afgelopen maanden geen team op is gezet. "We krijgen door dat sommige mensen die gemaild hebben met een tip nooit zijn teruggebeld door de politie."

Prioriteiten stellen

De Politie Zeeland zegt de reactie van de redactie van Peter R. de Vries 'flauw' te vinden. Ze moeten prioriteiten stellen. Vooral de laatste maanden zijn ze erg druk met de vele overvallen en woninginbraken. "We krijgen niet meer mensen dus we moeten het hier gewoon mee doen", aldus politiewoordvoerder Esther Boot.

Onderzoek

Peter R. de Vries besteedde in november aandacht aan de mysterieuze verdwijning van Herman Ploegstra. Hij onderzocht verschillende mogelijkheden hoe de kraanmachinist uit IJzendijke verdwenen kon zijn. De redactie kan nu niet veel meer doen omdat dit onder de taken van de politie valt.

Het zesde zintuig

Naast Peter R. de Vries besteedt nu het televisieprogramma 'Het zesde zintuig' aandacht aan de zaak Herman Ploegstra. Drie paragnosten buigen zich in dit programma over de verdwijning van Ploegstra.