Speelfilm over zeeheld Michiel de Ruyter

OOST-SOUBURG -
Centraal in de actiefilm staan de Engelse oorlogen. De tegenstander van De Ruyter is Willem III. Een deel van de film speelt zich af in Vlissingen, de kans is dan ook groot dat een aantal scenes daar wordt opgenomen. Volgende week wordt het project gepresenteerd op het Filmfestival van Berlijn.

Gouden Kalf

Regisseur Roel Reiné is in Nederland bekend van de serie Fort Alpha en de film The Delivery, waarvoor hij een Gouden Kalf ontving. Het is voor het eerst in tien jaar tijd dat Reiné een Nederlandse film maakt. Hij is de laatste jaren actief geweest in Hollywood. Het budget van het project bedraagt 8 miljoen dollar. Volgens de makers is tweederde van de financiering al rond.

2013

De opnames van de film moeten in 2013 in Nederland en Groot-Brittannië plaatsvinden. De Vlissinger Michiel de Ruyter leefde van 1607 tot 1676 en is één van de bekendste zeehelden uit de Nederlandse geschiedenis. Hij speelde een cruciale rol in de eerste drie Engels-Nederlandse Oorlogen. Daarna nam De Ruyter deel aan talloze zeeslagen in de Oostzee.