Bewoners willen plein bij Kop van de Noordstraat

TERNEUZEN -
Zo’n dertig bewoners bezochten de vergadering waar ze de kans kregen
met de wethouder. Onderwerp van gesprek was ook de Nieuwstraat-Zuid, omdat ook daar nieuwbouwplannen niet doorgaan. Op die locatie staat nu een negentiende-eeuwse gevelrij en de bewoners willen die graag behouden.

Positief

Wethouder Frank van Hulle zei positief te staan tegenover het plan voor een plein aan de Kop van de Noordstraat, maar over het behouden van de gevelrij in de Nieuwstraat was hij minder optimistisch. Hij verwacht dat het behouden van die panden veel kost, omdat ze in slechte staat zijn.

Geen animo

In de Nieuwstraat zouden zorgappartementen komen en aan de Kop van de Noordstraat lagen plannen voor 6.000 vierkante meter nieuwe horeca- en winkelruimte. Maar er was geen animo voor nieuwbouw, ondernemers hebben geen interesse om de panden te huren en ook zorginstelling het Gors, die de appartementen in de Nieuwstraat zou huren, heeft zich teruggetrokken.

Oproep

Zowel de Kop van de Noordstraat als de Nieuwstraat-Zuid zijn sterk verpauperd. De Terneuzense ondernemerskoepel Centrum Management deed vorige week in een brief een oproep aan de gemeenteraad om maatregelen te nemen. Nu de nieuwbouwplannen niet doorgaan, willen de ondernemers dat de gemeente iets doet om de binnenstad aantrekkelijker te maken.