'Wanneer de spellingcontrole stopt, daalt je zelfvertrouwen'

'Wanneer de spellingcontrole stopt, daalt je zelfvertrouwen'
'Wanneer de spellingcontrole stopt, daalt je zelfvertrouwen' © OZ
Dyslexiehulp 2
GOES - Verbieden
Het voorstel is gelanceerd vanuit het idee dat voor hetzelfde diploma alle leerlingen over gelijke middelen moeten beschikken. Staatssecretaris Dekker van Onderwijs ziet er wel iets in, maar heeft na veel commotie de strengere regels met een jaar uitgesteld. Wendy Spruit zou graag zien dat de regels helemaal van tafel gaan. 
Werken met Pi Spello-methode
Werken met Pi Spello-methode © oz

Sprongen

De dochter van Spruit, Fieke, is dyslectisch. Zij volgt op school in Goes de methode Pi-Spello, een hulpmiddel speciaal voor kinderen met dyslexie. Volgens haar moeder is ze dankzij de hulp van het dyslexieinstituut enorm vooruitgegaan. "Ze maakt enorme sprongen. Ze voelt het dat ze sterker is en dat ze ook veel makkelijker de dagelijkse dingen kan doen".

Uit je hoofd

Mensen met dyslexie hebben niet alleen problemen met taal, maar ook met automatisering, dingen van buiten leren en onthouden. Fieke krijgt ondersteuning bij Pi-Spello in Goes en ze wordt op haar school De Meiboom in Nisse in de methode ondersteund. "Dat het straks na de basisschool lastiger wordt, doordat hulpmiddelen worden afgeschaft, daar maak ik me wel zorgen over. Ook met dyslexie heb je er recht op om je volledig te ontwikkelen, een handicap mag daar geen beperking in zijn", besluit Wendy Spruit.