Herinneringen aan BLØF-drummer Chris Götte springlevend

Herinneringen aan BLØF-drummer Chris Götte springlevend
Herinneringen aan BLØF-drummer Chris Götte springlevend © oz
Chris 15 jaar
MIDDELBURG - Landelijk succes
Na de komst van Götte begon het landelijke succes van de band. In 2000 kreeg BLØF als eerste Zeeuwse band een Edison in de categorie 'beste band'. In 2001 speelden ze als eerste Zeeuwse band in een uitverkocht Ahoy in Rotterdam. Dat was de Oog in Oog tour.
Motorongeluk
Op 17 maart 2001 kwam Chris Götte om het leven toen hij op zijn nieuwe motor tegen een kerende auto aanreed. Dat gebeurde op een afrit van de A58 bij Middelburg. Het nieuws van zijn overlijden sloeg in als een bom. Zo belden iedere dag mensen naar Omroep Zeeland om te praten over het ongeluk en het online condoleanceregister werd bijna 5000 keer getekend. Voor het laatst op 17 maart 2015.
Chris Götte 1962-2001
Chris Götte 1962-2001 © oz
Blauwe Ruis
Na de dood van Götte besloten de resterende bandleden door te gaan met Norman Bonink, die op dat moment bij de Frank Boeijen Groep drumde. Samen namen ze in 2001 het album 'Blauwe Ruis' op, dat vol staat met teksten die gaan over het verlies van de drummer.  
Wendy Rijn Bløffan
Wendy Rijn Bløffan © oz
Herinneringen
De herinneringen aan Chris Götte zijn nog springlevend. Een oproep op Facebook een maand geleden leverde tientallen reacties op. Waaronder die van Wendy Rijn uit Kapelle die met haar vader meeging naar Muziekhandel Den Dekker, waar Chris Götte werkte. Ze weet nog precies waar ze was op 17 maart 2001, toen ze het nieuws hoorde: "Bij dansschool Janvier. We dachten dat het een misselijk grapje was. Maar het was echt zo."
Ad en Annemarie den Dekker oud-collega's van Chris Götte
Ad en Annemarie den Dekker oud-collega's van Chris Götte © oz
Familielid
Voor Ad en Annemarie den Dekker van de gelijknamige muziekwinkel in Kapelle was Chris meer een familielid dan een werknemer. De Den Dekker's zagen Götte met pijn in het hart als professioneel musicus weggaan naar Bløf. Ook zij weten nog precies waar ze waren toen het nieuws binnenkwam: "Paskal Jakobsen belde Ad op en vertelde hem wat er gebeurd was. Ik dacht dat Ad in elkaar zou zakken..." Op 17 maart gaat Annemarie naar het kerkhof in Kapelle waar Götte begraven ligt. "Om even te kijken."