Razende reporter is er even klaar mee, maar....

Razende reporter is er even klaar mee, maar....
Razende reporter is er even klaar mee, maar....
weekblad auteur online

Nieuw boek

GOES - Een biografie van Racoon en de geschiedenis van poppodium 't Beest. Eugène de Kok stak ontiegelijk veel tijd in de boeken die hij erover schreef en daarom is het niet gek dat hij even klaar is met die onderwerpen. Toch heeft hij de smaak van het boeken schrijven te pakken: een nieuw boek is al weer onderweg. 
Huis-aan-huisblad
Als razende reporter van huis-aan-huisblad de Bode trekt Eugène de Kok er vanuit de redactie in de Keizerstraat in Goes op uit voor interviews. De deadlines zijn strak en komen wekelijks terug. Het werken aan een boek is heel anders. "Als journalist weet ik niet hoe mijn dag of week verloopt", vertelt De Kok. "Bij een boek schrijven heb je veel meer een planning. De afwisseling tussen dat snelle van de journalistiek en het langzame van een boek schrijven spreekt me juist aan." 
Eugène de Kok op de redactie van Weekkrant de Bode
Eugène de Kok op de redactie van Weekkrant de Bode
ITEM weekbladauteur

Racoon

In 2012 verscheen de biografie 'Alles Voor Het Liedje' over de Goese band Racoon. Eugène bleef dichtbij zijn eigen herinneringen, omdat hij nog in een band gespeeld heeft met gitarist Dennis Huige en zanger Bart van der Weide. Ook voor het boek 'Er Zit Een Ziel In' over poppodium 't Beest in Goes kon Eugène putten uit eigen ervaringen. Hij bezocht 't Beest voor het eerst in 1990 en was meteen verkocht. 
Veel werk 
Op de hoeveelheid werk heeft Eugène zich enigszins verkeken: "Het viel flink tegen. Ik heb zelf 25 jaar meegemaakt, maar voor de eerste tien jaar heb ik veel archiefwerk moeten doen en gesprekken moeten voeren. Toen was het ook een heel ander podium dan nu." Een nieuw boek staat in de planning voor mei 2016: een fotoboek van Zeeland. Iets heel anders dan muziek dus: "Na Racoon en 't Beest heb ik wel even genoeg van de muziek. In mijn dagelijks leven heb ik ook veel afwisseling qua onderwerpen, dus ik wil bij mijn boeken ook niet altijd over hetzelfde schrijven."