HZ-studenten verkopen kaarten voor bos

HZ-studenten verkopen kaarten voor bos
HZ-studenten verkopen kaarten voor bos © Omroep Zeeland
Nieuwe kaarten

Kaartspel

VLISSINGEN - Het spel is niet alleen bedoel voor een gezellig avondje. Met het opgebrachte geld willen de studenten een bos in Zeeland planten. "Eigenlijk kopen klanten geen kaartspel maar een bos. Ze krijgen de kaarten er 'gratis' bij," vertelt directeur Jeroen de Buck. Voor iedere tien verkochte kaartspellen plant Staatsbosbeheer een boom ergens in Zeeland. Daarmee willen de studenten iets terug doen voor de natuur, omdat ze papier gebruiken voor het kaartspel. De drukkerij zit dicht bij huis zodat er op brandstof wordt bespaard. 
Zeven studenten hebben een kaartspel ontworpen
Zeven studenten hebben een kaartspel ontworpen © Omroep Zeeland
Duurzaam
Het duurzame randje is volgens de studenten uniek voor het gezelschapsspel. "Je kan alle spelletjes doen. Patience, pesten, klaverjassen. Maar studenten kunnen er ook mee 'Kingsen'. Dat is een drankspel waarbij opdrachten moeten worden uitgevoerd. Op de kaarten staan symbolen die verwijzen naar de verschillende opdrachten en de spelregels zitten erbij.''
Blik Zeeuws lucht
Voor een schoolopdracht worden tweedejaars studenten in groepjes bij elkaar gezet om een eigen bedrijf te starten. Dit jaar zijn dat er meer dan veertig op de HZ. Behalve voor het kaartspel zijn er bedrijfjes opgericht voor een nieuwe verbanddoos, een Zeeuws bordspel en een blik met Zeeuwse lucht er in.
Er kunnen verschillende spellen gespeeld worden met het nieuwe kaartspel
Er kunnen verschillende spellen gespeeld worden met het nieuwe kaartspel © Omroep Zeeland