Baby's verzorgen en de wereld zien, een ideale combinatie (video)

Baby's verzorgen en de wereld zien, een ideale combinatie (video)
Baby's verzorgen en de wereld zien, een ideale combinatie (video) © OZ
Kraamzorg Buitenland
Typisch Nederlands
De vorm van kraamzorg zoals wij die kennen is typisch Nederlands. Nergens anders ter wereld krijgen vrouwen zorg aan huis van een professionele kraamhulp. De nazorg na een geboorte van een kind is bij ons zo goed geregeld dat veel Nederlanders in het buitenland die specifieke zorg ook willen.

Eigen bedrijf

Van Eenennaam wilde altijd al kraamverzorgster worden, maar begon pas op haar achtendertigste aan de studie en werkte daarna in de reguliere kraamzorg. Van een collega hoorde ze over de mogelijkheid om in het buitenland te kramen. Voor haar was dat de ideale combinatie om haar liefde voor haar vak én voor reizen te combineren. Drie jaar geleden besloot ze om haar eigen bedrijf te beginnen. Sindsdien werkt ze afwisselend in Zeeland en in het buitenland.
Van Eenennaam kraamde onder meer in het buitenland
Van Eenennaam kraamde onder meer in het buitenland © OZ
Kostenplaatje
Er hangt natuurlijk een kostenplaatje aan de buitenlandse kraamzorg. Nieuwbakken ouders die voor een Nederlandse bedrijf werken hebben veelal een ziektekostenverzekering die de extra kosten dekt. Maar vaak werkt de kraamverzorgster voor Nederlandse echtparen die bemiddeld genoeg zijn om haar vliegtickets en andere kosten betalen.
Kraamverzorgster Jolanda van Eenennaam
Kraamverzorgster Jolanda van Eenennaam © OZ