Zeeuwse ballerina droomt van Bolsjoi

Zeeuwse ballerina droomt van Bolsjoi
Zeeuwse ballerina droomt van Bolsjoi © oz
Ballerina Londen
MIDDELBURG - Tussenstap
Ellyne is op 4-jarige leeftijd begonnen met ballet. Vanaf haar achtste weet ze dat ze het hoogst haalbare wil bereiken: Het Russische Bolshoi Ballet. Dat is het meest prestigieuze balletgezelschap ter wereld. De Royal Ballet School is voor de jonge dame een tussenstap. Ellyne viel op tijdens een Summer School in York en werd gevraagd om auditie te doen voor de RBS. Toen ze 12 werd, mocht ze naar Londen.
Missen
Ellyne is nu elke keer drie maanden van huis. Ze slaapt in Londen met twaalf andere meisjes op een zaal en een medewerker van de school ontfermt zich over de Middelburgse. Haar moeder, Dorine Bier, mist haar heel erg. Ze zegt dat het helpt dat Ellyne een belangrijk doel voor ogen heeft. De ballerina zelf mist thuis alleen als ze in Londen niets te doen heeft, maar dat gebeurt niet vaak. Ze heeft daar vriendinnen die het verblijf makkelijker maken. 
Auditie
Ieder jaar moet een student van de RBS opnieuw auditie doen om tot het volgende jaar te worden toegelaten. De auditie van Elynne is inmiddels geweest en ze mag in ieder geval nog een jaar blijven.