Goes heeft wel geld over voor cultuur: 1,5 miljoen

Goes heeft wel geld over voor cultuur: 1,5 miljoen
Goes heeft wel geld over voor cultuur: 1,5 miljoen © Omroep Zeeland

Stoelendans

GOES - De gemeente gaat ervan uit dat het de kwaliteit ten goede komt en dat door de verhuizingen meer culturele evenementen worden georganiseerd. De culturele stoelendans ziet er als volgt uit:
Cultuur-Goes-ZNO160310SS

Verbouwd

Het Cultuurhuis aan de Westwal wordt de komende tijd verbouwd. Daarna wordt het de thuisbasis van de Zeeuwse Muziekschool. Samen met de Jeugdtheaterschool, Euphonia en Racoon zullen ze het gebouw gaan gebruiken. Galerie Van den Berge krijgt ook een nieuwe plek. De galerie verhuist vanuit het cultuurhuis aan de Westwal naar de Albert Joachimikade, waar voorheen de moskee zat.
Verkoop
Het pand dat de muziekschool nu gebruikt, De Villa, gaat in de verkoop. Dat betekent dat de gemeente het verouderde pand niet hoeft op te knappen en extra geld binnenhaalt dat voor andere doeleinden gebruikt kan worden.
Gerenoveerd
Poppodium 't Beest gaat een jaar dicht voor renovatie. De directie wil namelijk een grotere capaciteit van de grote zaal. Ook gaan ze meer samenwerken met de Zeeuwse Muziekschool, door het creëren van goede oefenruimtes. Ook krijgt 't Beest een multifunctionele zaal voor budgetvriendelijke en kleine bijzondere voorstellingen die niet bij het grote theater de Mythe passen.  

Veiligheid

Het gebouw van 't Beest is een rijksmonument uit de 17e eeuw, het is als podium niet enkel gedateerd, het voldoet niet meer aan de veiligheidsnormen en dat vergt een gedegen renovatie. 
Cultuurgoes 2

Goes Cultuurstad

Goes profileert zich meer en meer als cultuurstad. Terwijl in andere gemeenten in Zeeland en de rest het land zwaar bezuinigen op cultuur, trekt Goes er juist extra geld voor uit, maar liefst ander miljoen in totaal. Volgens wethouder Loes Meeuwisse is daar een goede reden voor. 
Cultuurgoes 3

Investering

De investering levert volgens wethouder Loes Meeuwisse op termijn ook geld op. Ze ziet het als een eenmalig project waar later de vruchten van geplukt kunnen worden. Culturele instanties kunnen doordat ze dichtbij elkaar zitten hun krachten bundelen en minder afhankelijk worden van subsidies.