Nieuwe kans voor Nick van der Lijke om te slagen als prof

Nieuwe kans voor Nick van der Lijke om te slagen als prof
Nieuwe kans voor Nick van der Lijke om te slagen als prof © Omroep Zeeland
Roompot van der Lijke

Geen doorbraak

OOST-SOUBURG - Nick van der Lijke (24) uit Middelburg stond twee jaar onder contract bij de grootste wielerploeg van Nederland, maar bij zowel Belkin als LottoNL-Jumbo lukte het niet om definitief door te breken.
Niet geweldig
Van der Lijke voelde zich niet thuis. Hij vergelijkt het met een verhuizing. "Stel, je gaat verhuizen naar Spanje, heb je kans dat je je niet thuisvoelt. Zo'n gevoel was het. Ik voelde me niet geweldig in de groep", zegt Van der Lijke. Wel deed hij veel ervaring op en reed Van der Lijke in 2015 zijn eerste grote ronde, de Ronde van Italië. 
Nick van der Lijke
Nick van der Lijke © Omroep Zeeland
Perspectief
Roompot Oranje Peloton is als pro-continentale ploeg niet zeker van deelname aan alle grote wedstrijden. Toch ziet Van der Lijke genoeg perspectief. "Ik ga erop vooruit. In kleinere rittenkoersen, kan ik voor mijn eigen kans gaan. Ik heb meer kans om mezelf weer te ontwikkelen." 
Erik Breukink, ploegleider Roompot Oranje Peloton
Erik Breukink, ploegleider Roompot Oranje Peloton © Omroep Zeeland

Vrijheid

De verwachtingen bij Roompot Oranje Peloton zijn hoog. "Nick is al wat langer prof", zegt ploegleider Erik Breukink. "Hij krijgt de vrijheid om uitslagen te rijden. Ik ben benieuwd hoe hij dat gaat oppakken."