Jonge ondernemer blaast de boel graag op

Jonge ondernemer blaast de boel graag op
Jonge ondernemer blaast de boel graag op © Omroep Zeeland
Springkussenjongen
SCHOONDIJKE - Feestartikelen 
De jonge ondernemer deed afgelopen zomer mee aan 'ZomerOndernemer'. Dat is een project om jongeren te helpen bij het opzetten van een eigen bedrijf. In zes weken leerde hij de fijne kneepjes van het vak. Daarna ging het hard met Quinten in de feestartikelenwereld. 
Abraham 
"Mijn eerste grote aankoop was een opblaasbare Abrahampop. Ik wilde er één huren voor een feestje, maar kon er in de regio geen vinden", zegt Allaart. Daarom kocht hij er zelf maar eentje en nog een aantal springkussens. Verder schreef hij zich in bij de Kamer van Koophandel en volgde hij workshops van het project 'ZomerOndernemer'. 
'Al die blije gezichten, dat maakt het werkt mooi'
'Al die blije gezichten, dat maakt het werkt mooi' © Omroep Zeeland
Disco
Zijn interesse voor feestartikelen begon al vroeg. Hij organiseerde als kind feestjes en nam dan zijn eigen discolampen mee. "Na een tijdje was ik wel klaar met discolampen en muziekinstallaties. Ik wilde meer. Het leuke van deze sector is dat je op feesten komt en dat iedereen die je ontmoet vrolijk is."
Quinten Allaart uit Schoondijke over zijn springkussenbedrijf

Prinsessen

Quinten kan nog niet rondkomen van zijn onderneming, maar hoopt dat wel ooit te kunnen doen. Hij wil verder uitbreiden. "Springkussens heb je in alle soorten en maten. Ik heb er nu één met een prinsessenthema en nog wat andere. Ik wil heel graag een springkussen met ingebouwde discolampen en een muziekinstallatie. Die wil ik kopen met mijn net verdiende geld."
Animo
Het project ZomerOndernemer is vorig jaar voor het eerst in Zeeland gehouden en is bedoeld om jongeren te helpen bij een eigen onderneming op te zetten. Het was nog onzeker of het dit jaar wel door zou gaan, omdat er vorig jaar niet echt veel animo voor was. Maar sinds 1 maart is de nieuwe ronde van start gegaan en kunnen jongeren zich weer inschrijven.