Lage olieprijs slecht voor Zeeuwse offshore

Lage olieprijs slecht voor Zeeuwse offshore
Lage olieprijs slecht voor Zeeuwse offshore © OZ
© OZ
OOST-SOUBURG - Minder werk
Uit gegevens van het UWV in Zeeland blijkt dat sinds eind 2015 meer mensen uit de offshore-sector in de WW belanden en dat er in die sector ook minder vacatures zijn. Een aantal bedrijven bevestigt dat ze de omzet ziet dalen door de dip in de olie-industrie.
Gevolgen olieprijs

Langer thuis

Detacheringsbedrijf Oceanwide in Vlissingen regelt arbeiders voor boorplatforms variërend van stuurman tot kok. Het bedrijf heeft grote problemen om mensen aan het werk te krijgen. Volgens Adje Burgers van Oceanwide krijgt het bedrijf minder aanvragen en zitten de mensen langer thuis.
Erg serieus
Adje Burgers kan zich niet herinneren dat de olieprijs ooit zo diep gezakt is. Een jaar geleden lag de prijs van een vat olie nog rond de 100 dollar, nu rond de 30 dollar. "We hebben natuurlijk al meer cyclussen gehad dat het wat minder ging, maar nu begint het toch wel heel erg serieus te worden", aldus Burgers.
Heerema en Hillebrand
Tony Stok van detacheringsbedrijf Maintec uit Terneuzen spreekt van zo'n veertig procent minder werk in de sector. Het bedrijf leent lassers uit aan constructiebedrijven als Heerema in Vlissingen-Oost en Hillebrand in Middelburg.
Kelderende omzet
Ook PTS Machinery in Hulst kampt met de gevolgen van de dalende olieprijs. Het bedrijf levert lassers aan voornamelijk de olie-industrie en ziet de omzet sinds vorig jaar kelderen. Het probeert zich nu op de windenergie te richten, maar dat is volgens directeur Henk van den Brande niet makkelijk omdat veel spelers uit de oliesector nu naar die tak van sport gaan.