Achter 'moeizaam uiterlijk' schuilt bijzondere kunstenares

Achter 'moeizaam uiterlijk' schuilt bijzondere kunstenares
Achter 'moeizaam uiterlijk' schuilt bijzondere kunstenares © Marianne Schipaanboord
Film Fifi
MIDDELBURG - Kracht van kunst
De documentaire gaat over de kracht van kunst. De kans om ondanks beperkingen maar met talent toch te kunnen communiceren met de buitenwereld. 

New York

In 2009 was het werk van kunstenaar Marianne Schipaanboord een van de hoogtepunten van de door Out of Art georganiseerde tentoonstelling ‘Ik ben ik’ in Het Glazen Huis in Amsterdam. Sindsdien krijgt haar werk aandacht van over de hele wereld. Marianne vloog zelfs naar New York voor een tentoonstelling van haar tekeningen. Op dit moment is haar werk te zien in de Kunsthal in Rotterdam. Marianne werkt bij Galerie-Atelier de Kaai, onderdeel van Gors, in Goes.
Paradijs Glaswater
De titel van de documentaire 'Paradijs Glaswater' refereert aan de fascinatie voor het paradijs van de kunstenaar. Ze tekent keer op keer allerlei variaties van Adam en Eva. Haar voorliefde voor douchen zie je ook steeds terug in haar werk. Ze noemt het water van een douche 'glaswater'. De film 'Paradijs Glaswater'is te zien bij Omroep Zeeland op zaterdagavond 12 maart om half 9.
tekening
tekening
Fifi Visser
Documentairemaker Fifi Visser wist meteen toen ze Marianne Schipaanboord aan het werk zag dat ze een film over haar wilde maken, een film waarin de toeschouwer kijkt door de ogen van de hoofdpersoon. Er wordt nauwelijks gesproken in de film, Het dagelijks leven en de tekeningen van Marianne Schipaanboord vertellen het verhaal.

Twee Levens

Visser maakte in 2011 'Twee Levens' een film over de zoektocht van haar ouders naar haar verdwenen broer Maarten. In 2014 verscheen de documentaire 'De eerste vrouw' over Lilian Janse uit Vlissingen die zich als eerste vrouw kandidaat stelde voor de SGP bij de gemeenteraadsverkiezingen. 
Adam en Eva in het paradijs
Adam en Eva in het paradijs © Marianne Schipaanboord