Zeeuw maakt lichtontwerp voor grootste festivals ter wereld (video)

Zeeuw maakt lichtontwerp voor grootste festivals ter wereld (video)
Zeeuw maakt lichtontwerp voor grootste festivals ter wereld (video) © CueCre8ion
Lichtontwerper Vlissingen
OOST-SOUBURG - Geluid
Hij kwam op jonge leeftijd al in aanraking met licht en geluid. Als klein ventje ging hij regelmatig met zijn vader mee die geluidstechnicus was bij verschillende bands. "Ik was een keer mee en moest plotseling het licht bedienen, omdat de lichttechnicus er niet was. Ik weet nog wat m'n vader zei: 'Het maakt niet uit wat je doet, als je maar ergens op drukt en ervoor zorgt dat het niet donker wordt op het podium'." 
Leon Driessen aan het werk voor de Vrienden van Amstel
Leon Driessen aan het werk voor de Vrienden van Amstel © CueCre8ion
Doof
Geluid had in eerste instantie zijn voorkeur, maar omdat hij aan één oor doof werd, lag de omschakeling van geluid naar licht voor de hand. Hij heeft een opleiding gevolgd, maar niet afgemaakt. Hij werd namelijk al vrij snel gevraagd of hij het licht wilde doen tijdens een theatertour.
Eigen baas
Na jarenlang voor een baas te hebben gewerkt, is hij vorig jaar voor zichzelf begonnen. Driessen wist dat de tijd rijp was om zijn eigen bedrijf te starten, maar dat het zo hard zo gaan had hij niet verwacht. De opdrachten vliegen hem inmiddels rond de oren. "Ik ben zelfs het afgelopen jaar in Amerika geweest."
Lichtontwerp van Leon Driessen
Lichtontwerp van Leon Driessen © CueCre8ion
Waardering
Volgens Driessen is een goede lichtshow een meerwaarde voor een show of festival. Vooral in de Dance speelt het licht volgens Driessen een belangrijke rol. "Ik vind het jammer dat bezoekers dat niet altijd in de gaten hebben. De artiest krijgt altijd alle waardering, terwijl je het toch samen doet. Ik vergelijk het altijd met een voetbalploeg, waarbij ikzelf soms in de spits sta, maar meestal de voorzet geef."
Spotlight
Maar Driessen hoeft niet zelf in de spotlight. "Nee hoor, laat mij maar achter een tafel ontwerpen en programmeren. Ik zet liever iemand anders in de spotlight."
Lichtontwerp van Leon Driessen
Lichtontwerp van Leon Driessen © CueCre8ion