Slechts één baan is zó 2015

Twee banen

Zekerheid

MIDDELBURG - Dat het in Zeeland speelt merkt loopbaanbegeleider Anje Bareman uit Middelburg in haar eigen praktijk. Toch is het in Zeeland nog niet zo vanzelfsprekend als in de rest van het land. "Zeeuwen zijn meer geneigd om te kiezen voor zekerheid," legt ze uit. "Als je kiest voor meerdere banen is dat vooral bedoelt om je talenten te benutten, over grenzen wil gaan en de onzekerheid opzoekt."

Talenten

Bareman denkt dat over tien à twintig jaar de gewone negen-tot-vijfbaan niet meer bestaat. "Werk en privé scheiden is iets wat binnenkort helemaal uit de mode is," vertelt ze. "Mensen gaan steeds meer denken: wat zijn mijn talenten en hoe kan ik deze het beste verzilveren? Meerdere banen hebben is dan ook de toekomst!"
Schoonmaakster
Anje is zelf een goed voorbeeld van iemand met meerdere banen. Ze is mediator, vertrouwenspersoon, loopbaanadviseur, politicus, verpleegkundige, astroloog, schrijver en Bed & Breakfast-eigenaar. "En ik heb werkervaring als kantinejuf en schoonmaakster. Alleen heb ik daar helaas geen diploma van!"