Twee jaar cel geëist voor dodelijk ongeval en doorrijden

OM: twee jaar cel geëist voor doorrijden na dodelijk ongeval
MIDDELBURG - Tips
De man wordt ervan verdacht in 2013 een dodelijk verkeersongeval te hebben veroorzaakt. Hij zou gedronken hebben en na de aanrijding met een man zijn doorgereden. De aanrijding vond plaats in de nacht van 10 op 11 mei in 2013 aan de Alvarezlaan in Terneuzen. De dag na het ongeluk kwamen er bij de politie tientallen tips binnen rond het ongeval. De verdachte was toen nog niet gevonden.
Gedronken
Het slachtoffer, een 48-jarige man uit Terneuzen, en de verdachte hadden die avond gedronken in een cafetaria in het winkelcentrum aan de Alvarezlaan. Het slachtoffer ging rond middernacht naar huis. Volgens camerabeelden van het winkelcentrum was de man behoorlijk dronken. Ongeveer een uur later verliet de verdachte het cafetaria. Naar zijn zeggen had hij drie flessen pils en twee vieux-cola gedronken. 

Niets gemerkt

Getuigen zeggen dat hij meer had gedronken. De verdachte reed daarna met zijn auto over het parkeerterrein naar huis. Daarbij zou hij over het lichaam van het slachtoffer zijn gereden dat op de weg lag. De verdachte zegt dat hij daar niets van heeft gemerkt. Later werden sporen van zijn auto op de plek waar het slachtoffer lag gevonden. Ook zaten er bloedsporen van het slachtoffer onder zijn auto.
Dodelijk ongeval Terneuzen mei 2013
Dodelijk ongeval Terneuzen mei 2013 © OZ
Onduidelijk
Hoe en waarom het slachtoffer daar lag werd niet helemaal duidelijk tijdens de rechtszitting. Volgens de officier van justitie was hij door zijn dronkenschap gevallen en in slaap gevallen. Daarna reed de verdachte, zonder de man gezien te hebben, over hem heen. Het slachtoffer overleed aan zijn verwondingen. Volgens de advocaat van de verdachte kan het slachtoffer ook overleden zijn aan de hoeveelheid alcohol in zijn bloed.
Uitspraak
De rechter doet dinsdag 16 maart om 12.30 uur uitspraak.