Appartementen tussen twee en drie ton ben je zo kwijt

Verkoopkansen instart2

Appartementen

OOST-SOUBURG - Als je een appartement hebt in Zeeuws-Vlaanderen in de prijsklasse tussen twee en drie ton, is je verkoopkans op dit moment de grootst: bijna 21 procent. Anders gezegd: een op de vijf vindt in twee maanden een koper.
Verkoopkansen instart1
Duurder dan 4 ton
De slechtste verkoopkansen hebben op dit moment huizen en appartementen in alle delen van Zeeland die duurder zijn dan van vier ton. Als je huis een vraagprijs heeft van meer dan zes ton in Midden- en Noord-Zeeland, zijn je verkoopkansen helemaal slecht: dan zakt die kans naar 3,5 procent. Er staan 224 van dat soort huizen te koop, terwijl er in een heel jaar slechts 47 van verkocht zijn.
Makelaar Guido Tolhoek bij een appartement in Terneuzen
Makelaar Guido Tolhoek bij een appartement in Terneuzen © OZ
Beweging
Toch zit er beweging in de markt. Huizentypes die een jaar geleden nog een heel lage verkoopkans hadden, klimmen uit het dal. Dat geldt met name voor appartementen in Midden- en Noord-Zeeland met een vraagprijs van vier tot vijf ton. Die hadden februari 2015 een verkoopkans in twee maanden van 4,2 procent. Een jaar later is die kans 10,2 procent. De eerder genoemde appartementen in Zeeuws-Vlaanderen van twee tot drie ton stonden een jaar geleden nog op 8,8 procent en hebben nu een kans van 20,7 procent. Ook de woonhuizen van vier tot vijf ton in Zeeuws-Vlaanderen verbeterden hun kans in één jaar van 2,7 naar 6,1 procent.