Gezocht: mensen voor op, bij en rond de stoomtrein

Gezocht: mensen voor op, bij en rond de stoomtrein
Gezocht: mensen voor op, bij en rond de stoomtrein © Omroep Zeeland
Wervingsactie stoomtrein

Minitrein

GOES - In Hoedekenskerke wordt gezocht naar vrijwilligers die willen helpen met het exploiteren van de attracties daar. Ook nieuwe medewerkers voor de Minitrein, voor de zelfbedieningshoreca en voor de souvenirwinkel worden gezocht.

Aandacht

De toeloop in Hoedekenskerke is niet groot. "Gelukkig zijn we niet van die wervingsdagen alleen afhankelijk," zegt Rinus de Bart, hij is voorzitter van de SGB. "Als iemand vandaag hier langs komt krijgt hij of zij al onze aandacht. En ze zijn welkom, vanaf 12 jaar."

Infraploeg

Ook in Goes wordt voor meerdere afdelingen gezocht naar nieuwe medewerkers. De infraploeg, die de eigen spoorlijn onderhoudt en vernieuwt, heeft dringend behoefte aan extra mensen. Ook voor het museumterrein in Goes wordt gezocht naar nieuwe vrijwilligers.

Tweede gesprek

Een tiental geïnteresseerden wordt vandaag rondgeleid en krijgt daarna een formuliertje in de handen gedrukt. "Daarop kunnen de mensen aangeven wat ze willen doen, maar ook waar wij behoefte aan hebben," zegt Reinier Zondervan van de SGB. "We nodigen de mensen vervolgens uit voor een tweede gesprek en hopen ze dan te kunnen verwelkomen als nieuwe vrijwilliger."

Kaartjes

Jan en Tiny Ouwendijk uit Goes zitten een introductiefilm van de SGB te bekijken. "Wij kennen de stoomtrein al jaren en hebben wel eens meegereden met onze kleinkinderen," zegt Jan. Tiny geeft aan wel kaartjes te willen knippen. "Conductrice, dat lijkt me wel wat." Een vrijwilliger neemt het echtpaar mee en leidt ze verder rond