'Zeeuwse triatlons verdwenen allemaal van de agenda'

'Zeeuwse triatlons verdwenen allemaal van de agenda'
'Zeeuwse triatlons verdwenen allemaal van de agenda' © OZ
triatlon-middelburg-2-ZNO160228NI
KAMPERLAND - Bekend gezicht
'De mensen die de kar trokken werden het organiseren moe en werden niet opgevolgd', kijkt Sinke terug. Sinke is een bekend gezicht in de Zeeuwse atletiek- en triatlonwereld. Hij is bij tal van evenementen betrokken als tijdwaarnemer en heeft ook een lange geschiedenis als organisator achter zich liggen. Zo was hij bij verschillende triatlons in Zeeland betrokken. Waaronder de allereerste in 1984 bij de Schotsman in Kamperland.
Vroeger 
Vroeger waren er heel veel triatlons in Zeeland. Vlissingen, Zierikzee, Oostkapelle, Westkapelle, Zoutelande, Hulst, Hoek, Kruiningen, Oostburg, Terneuzen, Wilhelminadorp, Schoondijke en Wemeldinge zijn allemaal plaatsen die een triatlon hadden. En zo kan ik nog wel even doorgaan. Het hoogtepunt was in 1984, het NK in Kamperland. Daar waren veel toppers aanwezig. 

Geen opvolging

Dat al die triatlons zijn verdwenen heeft volgens Sinke te maken met het vele werk dat er voor organisatoren in gaat zitten. "Het werk werd vaak jarenlang door dezelfde personen gedaan. Die werden op den duur organisatie moe. En opvolgers stonden er niet klaar. Dan houdt het gewoon op. Er komt veel kijken bij het organiseren van een triatlon."
Sjaak Sinke uit Koudekerke zag veel triatlons in Zeeland verdwijnen.
Sjaak Sinke uit Koudekerke zag veel triatlons in Zeeland verdwijnen.
Top Triatlon Middelburg
Op 27 augustus komt er weer een triatlon in Zeeland. De Top Triatlon Middelburg, een initiatief van Remy Vasseur uit Vlissingen. Sinke is er blij mee. "Remy is een triatleet in hart en nieren. Iemand die al vanaf z'n twaalfde aan allerlei wedstrijden meedoet. Ik vind het mooi dat hij nu ook als organisator dingen voor de sport gaat doen."