Jarno Mobach: wielertalent met eigen fanclub

Jarno Mobach: wielertalent met eigen fanclub
Jarno Mobach: wielertalent met eigen fanclub © Omroep Zeeland
Supporters-Mobach-ZNO160229II
PHILIPPINE - Uniek
Een fanclub voor een 17-jarige Zeeuwse sporter. Het is uniek. "In België komt het vaker voor, maar in Nederland eigenlijk niet", zegt Edwald Marteijn van het wielercomité Philippine  Het comité heeft de fanclub opgericht. "De belangstelling is groot, er komen steeds meer leden bij."
Steuntje in de rug
De meeste leden komen uit Philippine. Het dorp leeft erg mee met de prestaties van Mobach, die tweedejaars junior is. "Ik ben lid geworden, omdat ik vind dat we Jarno moeten steunen", zegt Olaf Rammeloo. "We leggen er geen extra druk op Jarno. Zie het maar als een steuntje in de rug", zegt Marteijn. Ook zijn veel familieleden van Mobach lid geworden.
Jarno Mobach wordt vijfde in de juniorenklassieker Kuurne-Brussel-Kuurne
Jarno Mobach wordt vijfde in de juniorenklassieker Kuurne-Brussel-Kuurne © Omroep Zeeland
Tripjes
De fanclub wil enkele keren per jaar een koers bezoeken waar Mobach aan meedoet. Zo bezochten afgelopen zondag circa dertig leden de klassieker Kuurne-Brussel-Kuurne, waar Mobach op de vijfde plaats eindigde. Ook staan er nog uitstapjes gepland naar de Junioren Driedaagse Axel en het Nederlands kampioenschap op Goeree-Overflakkee. 
Jarno Mobach
Jarno Mobach © Omroep Zeeland
Talent
Jarno Mobach rijdt voor de Belgische ploeg Spie-Douterloigne. In 2015 deed hij mee aan het wereldkampioenschap in de Verenigde Staten. Hij wordt gezien als talent in zijn leeftijdscategorie.
Aangemoedigd
Mobach vond het 'leuk om aangemoedigd te worden onderweg' tijdens Kuurne-Brussel-Kuurne.