Eiercrisis, maar de bakker bakt lekker door

Op alle ophef rond fipronil in de eieren lijken Zeeuwse consumenten nogal nuchter te reageren. Zo heeft bakker Joop van Meijel in Clinge van klanten nog niet gehoord dat ze minder lekkernijen bij hem kopen vanwege de eieren die erin zitten. Van Meijel bakt dus rustig door.

Vandaag nog tikte Van Meijel negentig eieren, goed voor 4,8 liter, als basis voor een paar honderd eierkoeken. Volgens hem totaal niet schadelijk voor de volksgezondheid, want het wordt verder vermengd met water, suiker en bloem. En: hij heeft goedgekeurde eieren.

Van Meijel, afgelopen vier jaar uitgeroepen tot de beste bolusbakker van Zeeland, gebruikt overigens geen eieren voor zijn bolussen. In veel recepten staat: 'voeg één ei toe', maar daar is Meijel geen voorstander van. "Een ei maakt gebakken producten droog, en dat moet bij een bolus juist niet," zegt hij.

Nuchterheid op de markt

Ook op de markt in Zierikzee bleken de bezoekers vandaag nogal nuchter. De meeste mensen vertellen dat ze gewoon eieren blijven eten en nergens bang voor zijn. Toch merkt de eigenaar van de kaaskraam wel dat er minder eieren verkocht worden.

Lees ook:

Meer over dit onderwerp:
Clinge Zierikzee eieren eierkoeken
Deel dit artikel:

Reageren

Recent nieuws