Mysterieus geluid in Oost-Souburg is terug

Mysterieus geluid in Oost-Souburg is terug
Mysterieus geluid in Oost-Souburg is terug © OZ

Mysterie Oost-Souburg

C.v.-ketel

OOST-SOUBURG - Van zaterdagavond tot maandagochtend was het geluid weer elk uur te horen. Deze keer zijn het niet drie korte tonen zoals eerder, maar een langgerekt geluid dat zo'n dertig seconden aanhoudt.  Volgens een aantal bewoners zou het gaan om de c.v.-ketel van een huis aan de Jan de Priesterstraat. Om welk huis het precies gaat, is nog onduidelijk.

Spoorloos

Het geluid verdween woensdag 17 februari plotseling. Tot grote opluchting van enkele buurtbewoners die eindelijk 's nachts weer rustig konden slapen. Ze vermoedden dat de oproep van de gemeente Vlissingen aan inwoners van Oost-Souburg om hun c.v. na te kijken het probleem had opgelost. Eerder probeerden gemeenteambtenaren het geluid al te achterhalen, dat was zonder resultaat. 

Speculaties

Het mysterieuze geluid zorgde voor veel speculatie op social media. De reacties liepen uiteen van mensen die dachten dat het een afzuigkap was tot zijn die dachten dat het het windorgel van Vlissingen was. De meesten gokten op een slecht afgestelde cv-ketel. Het geluid was sinds eind januari te horen, om de tien minuten. Het bezorgde meerdere bewoners slapeloze nachten, omdat niemand wist waar het vandaan kwam. Verslaggever Mark van Leijden hoorde het geluid zelf meermaals.
Lees ook